Ad Built Environment

Tijdens de Ad-opleiding Built Environment leer je hoe je een omgeving ontwikkelt en inricht. Om hier een antwoord op te geven, moet je eerst weten wat de problemen zijn in de omgeving. Dus je leert hoe je dit onderzoekt. En natuurlijk ook welke oplossingen mogelijk zijn. Je oefent met het ontwerpen van gebouwen en infrastructuur (zoals wegen en kanalen). Waar moet wat komen te staan en hoe moet het er precies uitzien? Hoe maak je alle betrokkenen tevreden? Deze studie biedt drie richtingen aan: bouwkunde, infratechniek en ruimtelijke ontwikkeling. Je specialiseert je in één van deze onderwerpen. Je werkt aan projecten en loopt al vroeg stage.

In je eerste jaar

In je eerste jaar begin je meteen met een stage van twee dagen in de week. De andere drie dagen werk je aan projecten op school en neem je deel aan workshops, onder andere over bouwfases. Ook analyseren, ontwerpen en management komen aan de orde.

Toelatingseisen

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen, moet je een diploma van een havo-, vwo- of mbo 4-opleiding hebben. Heb je het profiel Cultuur en Maatschappij (C&M) gedaan? Dan heb je wel wiskunde A of B nodig. Voldoe je niet aan alle eisen, dan kun je een toelatingstoets maken (als je 21 jaar of ouder bent).