De studie Voedingsmiddelentechnologie laat je kennis maken met alles wat met voedsel te maken heeft, van smaak tot productie. Je verdiept je in productiemethoden, wetgeving, marketing, gezondheid en kwaliteit. Je leert nieuwe voedingsmiddelen te ontwerpen, te produceren en op de markt te zetten. Je onderzoekt de productie van voedingsmiddelen als soep in blik, diepvriesdoperwten of bijvoorbeeld afbakbrood en leert alles over houdbaarheid van voedsel. Je leert ook hoe je bij productie zo min mogelijk het milieu belast. Je verdiept je dus in grondstoffen, productiemethoden, maar ook in bedrijfsorganisatie en de wensen van consumenten. Je leert alles over markonderzoeken en productiemogelijkheden. Je krijgt vakken als levensmiddelenchemie, microbiologie, voedingsleer, bedrijfskunde, economie, informatica en biologie. Tijdens de studie kies je een afstudeerrichting, bijvoorbeeld Industriële marketing of Health and food. Let op, per hogeschool verschilt het aanbod in afstudeerrichtingen.
Hulp nodig bij het vinden van een studie die echt bij je past?
Login of maak een (gratis) Qompas account aan!
bekijk veel gestelde vragen |Neem contact op met de helpdesk
Met een persoonlijk account haal je meer uit Qompas
De voordelen van een Qompas-account op een rij:- Sla interessante studies, open dagen en onderwijsinstellingen op in je persoonlijke bewaarmap.
- Gepersonaliseerde content en zoekresultaten die nog beter aansluiten bij jouw profiel.
- Snel informatie aanvragen bij onderwijsinstellingen en je kunt je makkelijk inschrijven voor verschillende voorlichtingsactiviteiten.
- Je wordt automatisch op de hoogte gehouden van relevante ontwikkelingen op het gebied van studiekeuze.
- Je krijgt tips over bij jou passende studies en je ontvangt regelmatig een overzicht van aankomende open dagen en andere voorlichtingsactiviteiten.
- De redactie/helpdesk van Qompas beantwoordt jouw vragen/opmerkingen over studiekeuze.