Voedingsmiddelentechnologie

De studie Voedingsmiddelentechnologie laat je kennis maken met alles wat met voedsel te maken heeft, van smaak tot productie. Je verdiept je in productiemethoden, wetgeving, marketing, gezondheid en kwaliteit. Je leert nieuwe voedingsmiddelen te ontwerpen, te produceren en op de markt te zetten. Je onderzoekt de productie van voedingsmiddelen als soep in blik, diepvriesdoperwten of bijvoorbeeld afbakbrood en leert alles over houdbaarheid van voedsel. Je leert ook hoe je bij productie zo min mogelijk het milieu belast. Je verdiept je dus in grondstoffen, productiemethoden, maar ook in bedrijfsorganisatie en de wensen van consumenten. Je leert alles over markonderzoeken en productiemogelijkheden. Je krijgt vakken als levensmiddelenchemie, microbiologie, voedingsleer, bedrijfskunde, economie, informatica en biologie. Tijdens de studie kies je een afstudeerrichting, bijvoorbeeld Industriële marketing of Health and food. Let op, per hogeschool verschilt het aanbod in afstudeerrichtingen.