Hbo
Voltijd Deeltijd
48 maanden

Ben jij gefascineerd door apps, games, Cyber Security, Artificial Intelligence, Virtual Reality, en Internet of Things? Wil je werken in een vakgebied dat continu in beweging is? En wil jij op een maatschappelijk verantwoorde manier met ICT bezig zijn? Dan is de bacheloropleiding HBO-ICT aan de Hogeschool van Amsterdam het ideale vertrekpunt voor jou.

Waarom deze opleiding?

  • Jouw groei en ontwikkeling staan centraal. De route door het studieprogramma is flexibel, jij bepaalt jouw pad en tempo.
  • Tijdens je propedeuse leg je de basis met de benodigde kennis en vaardigheden.
  • Na het eerste jaar kies je een profiel. Denk aan cloud, games, front end, back end, cyber, robotica of AI. Je gaat je verbreden of verdiepen in verschillende ICT-thema’s. Je maakt producten voor opdrachtgevers uit het werkveld en werkt zowel individueel als in groepjes aan echte opdrachten uit de praktijk. Je kiest vooraf een leerroute: Business IT & Management, Game Development, Software Engineering, Cyber Security of Technische Informatica. In de jaren daarna kun je jezelf specialiseren of verbreden door middel van projecten, een stage en minor.
  • Je ontwikkelt professionele vaardigheden zoals samenwerken, communicatie, en projectorganisatie. Je leert van ervaren docenten die je ook coachen.
  • Via een stage en een minor naar keuze ontwikkel je je verder tot de ICT-professional die jij wilt worden.

Wist je dat...

  • Je werkt op een manier die goed past bij het werkveld van een ICT’er, volgens een vaste structuur: je plant een activiteit, maakt een product, schakelt met jouw coach, krijgt feedback én reflecteert.
  • De opdrachten zijn gebaseerd op de realiteit. Denk aan slimme apparaten die ouderen helpen gezond te blijven, een robot programmeren, mobiele en web games creëren, een password manager ontwikkelen of bedrijven weerbaar maken tegen online indringers.
  • Je gaat aan de slag met ICT-vraagstukken voor de samenleving van morgen. Projecten die je uitvoert, hebben een positieve impact op mens en/of samenleving.
  • In de dynamische stad Amsterdam werk je samen met interessante bedrijven met uiteenlopende vraagstukken.
  • Je wordt opgeleid tot een veelzijdige ICT-professional zodat je een vliegende start op de arbeidsmarkt kunt maken. Het is een opleiding met zeer goede baankansen.

Neem een (virtueel) kijkje bij HBO-ICT aan de HvA

Wil jij het verschil maken in de wereld van technologie? Kies dan voor HBO-ICT aan de HvA en ontdek jouw toekomst in de ICT! Meer informatie vind je op hva.nl/hbo-ict, volg onze 360 graden tour of bekijk de video over de opleiding.