International Hotel and Hospitality Management

International Hotel and Hospitality Management is een vierjarige hbo studie die je opleidt tot manager op het gebied van dienstverlening en hospitaliteit. Tijdens de studie leer je alles over hoe je een hotel runt, maar je leert ook wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van evenementen en het runnen van restaurants. Je leert praktische vaardigheden als serveren en etiquette, maar ook managementzaken als financiën en personeelsbeleid krijgen de aandacht. Nog meer dan Hoger Hotelonderwijs is deze studie gefocust op de internationale hotelwereld.

Tijdens de studie ontwikkel je zakelijk inzicht en commerciële vaardigheden. Je verdiept je in marketing, budgetteren en logistiek. Je leert hoe je financiële analyses maakt, hoe een organisatiestructuur eruit ziet of hoe je een businessplan schrijft. Het aanleren van een professionele houding en goede sociale en communicatieve vaardigheden is ook een belangrijk onderdeel van het studieprogramma. Je ontwikkelt leidinggevende capaciteiten en leert hoe je een goede gastheer/vrouw kunt zijn.

Om toegelaten te worden tot de studie International Hotel and Hospitality Management maakt het niet uit welk profiel je volgt op de middelbare school. Wel kunnen vakken als Engels, economie, management en organisatie en een tweede vreemde taal tijdens de opleiding zeer nuttig zijn. Veel hotelscholen hanteren ook een toelatingsprocedure. Eenmaal toegelaten zal je vakken krijgen als management, marketing, personeelsbeleid, etiquette en financiënbeheer. Diverse projecten en (internationale) stages zijn ook een vast onderdeel van het studieprogramma.