Hbo
Voltijd Deeltijd
48 maanden

Hier doe je het voor! Jij vindt het leuk om websites te bouwen, te gamen of te programmeren? Of misschien vind je big data en cybersecurity spannende onderwerpen? Dan is de opleiding HBO-ICT iets voor jou. Nee hoor, je hoeft geen whizzkid te zijn, want je kunt alle kanten op: van supertechneut tot bedrijfsadviseur. In de snelle ontwikkeling van de automatisering ben jij straks iedereen steeds een stapje voor, omdat jij die ontwikkeling samen met je collega’s bedenkt. Bij De Haagse helpen we je weg te vinden naar de life changing ICT die bij jou past.

Voordelen HBO-ICT

In het eerste halfjaar krijg je les in alle vakken en leer je ICT in de volle breedte kennen. Dat geeft je een stevige basiskennis en helpt je om een differentiatie te kiezen. Samen met jou ontwikkelen we je sociale en professionele vaardigheden, zodat je uitgroeit tot een uitstekende ICT’er én een geweldige collega. ICT is altijd en overal, wereldwijd gericht op de toekomst. Als specialist met brede blik is jouw inbreng heel gewild, of je nu bedrijfsadviseur of developer bent. Bij HBO-ICT kies je voor de richting en de locatie die bij jou past. Want elke locatie heeft zo zijn eigen sfeer.

Den Haag, Delft of Zoetermeer?

Met ICT kun je alle kanten op, maar vooral de juiste: die waar jij het meeste plezier aan beleeft. Daarom maak je in het eerste halfjaar kennis met alle studierichtingen, zodat je na een half jaar een goede keuze kunt maken wat je het leukst vindt én waar je het liefst studeert, want HBO-ICT biedt vijf differentiaties op drie locaties. Den Haag is onze hoofdvestiging, een mooi groot gebouw waar het bruist en waar altijd iets te doen is, vlak bij het station en vlak bij het centrum. De locatie Delft zit in een gebouw met technische opleidingen van De Haagse, op de campus van de technische universiteit. Je zoekt elkaar makkelijk op om samen te studeren of uit te gaan. Zoetermeer is klein en overzichtelijk, een knus gebouw waar je iedereen al snel kent. Je studeert er tussen de start-ups! Kies voor de sfeer die bij jou past, dankzij drie heel verschillende locaties.

T-shaped professional

De studie begint voor alle studenten op elke locatie meteen met een mooi project: The Challenge. Als team van studenten vorm je een start-up en samen bedenk, programmeer en presenteer je een ICT-oplossing voor één van de Sustainable Development Goals (SDG), om de wereld rechtvaardiger en duurzamer te maken. Het is een samenwerking waarin jij ontdekt welk type ICT’er je het liefste bent.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de opleiding HBO-ICT.

Meer info over de Haagse Hogeschool en haar andere studies vind je op de website van de Haagse Hogeschool.