Wo
Voltijd
36 maanden
Let op: NUMERUS FIXUS
Voor deze studie is decentrale selectie van toepassing
Let op: Instellingsfixus
Voor deze opleiding geldt een selectieprocedure.

Nieuwsgierig naar het gedrag van mensen, waarom ze doen wat ze doen en reageren hoe ze reageren? Hoe je lange songteksten kunt onthouden, maar niet meer weet waar je fietssleutel ligt? Dan is de bachelor Psychologie misschien iets voor jou.

In Maastricht bestudeer je in de bachelor Psychologie interne, mentale processen van de mens, zoals taal, geheugen, denken, en waarnemen. Maar je leert ook over de bron van ons gedrag en hoe hersenactiviteit gemeten wordt met een MRI-scanner. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat je veel kanten op kunt. Na een afgeronde masteropleiding word je bijvoorbeeld behandelaar, onderzoeker, coach, of manager. Je kunt je eigen praktijk oprichten, of gaan werken in de ouderenzorg, jeugdzorg, een rechtbank, of sportorganisatie.

Bijzonder aan deze opleiding:

  • Je maakt gebruik van bijzondere onderzoektechnieken zoals brain imaging en fMRI
  • Je kunt de opleiding ook in het Engels volgen

Fun Facts:

  • Meer dan 50% van de studenten en meer dan 40% van het academisch personeel van de UM is afkomstig uit het buitenland
  • Met meer dan 100 nationaliteiten is de UM de meest internationaal georiënteerde Universiteit in Nederland
  • Ongeveer 40% van de UM studenten gaat op exchange (buitenland): dit is het hoogste percentage exchange studenten van alle Nederlandse Universiteiten
  • De UM heeft meer dan 1.000 exchange studenten vanuit het buitenland
  • De UM heeft divers samengestelde PBO tutorgroepen
  • De meeste opleidingen van de UM worden geheel of gedeeltelijk in het Engels aangeboden
  • Per week 4 uur college, 6 uur werkgroepen, ca. 2 uur practica, 25 uur zelfstudie
  • Bindend studieadvies (tenminste 42 van de 60 ECTS credits in het eerste jaar)

Probleemgestuurd Onderwijs (PGO)

Met Probleemgestuurd Onderwijs (PGO) leer je op een andere manier dan gebruikelijk aan universiteiten. Je werkt in kleine onderwijsgroepen, neemt deel aan practica en hebt (veel) minder college. Samen met zo’n twaalf tot vijftien medestudenten duik je onder begeleiding van een tutor in een vraagstuk uit de praktijk. Dankzij deze actieve manier van leren blijft kennis goed hangen én leer je vaardigheden die essentieel zijn voor werken in de 21e eeuw. Kortom: in PGO draait alles om jou, zijn docenten benaderbaar, leer je samen op een dynamische manier, waardoor je een assertieve professional wordt. Gemiddeld heb je zo'n 15 uur per week college en besteed je 25 uur aan het maken van opdrachten.

Stel je vragen aan een student!

Ook kan je kennismaken met Julia, de studentambassadeur voor de bachelor Psychologie. Op haar Instagram deelt zij haar ervaringen met haar opleiding en haar leven in Maastricht. Volg haar voor een blik vooruit in jouw eventuele toekomst!


Wil je meer weten over psychologie studeren in Maastricht? Bezoek dan eens een open dag! En vergeet deze opleiding niet op te slaan in je bewaarmap!

Ben je nieuwsgierig? Lees dan meer informatie over de bachelor Psychologie en ontdek of deze opleiding bij je past!