Hbo
Voltijd
48 maanden

Een gezond evenwicht tussen mens, aarde en welvaart

Is het echt mogelijk dat iedereen evenveel profijt heeft van de vooruitgang zonder schade aan te brengen aan het milieu? In onze visie wel. Wij denken dat door eerlijke handel, gelijke rechten en gelijke kansen een gezond evenwicht tussen mens, aarde en welvaart kan worden bereikt. Bij de opleiding International Development Management leer je stappen te nemen om dit evenwicht te verbeteren. Je kunt je richten op wederopbouw na natuurrampen, op het versterken van de positie van de plattelandsbevolking of op het leveren van een bijdrage aan eerlijke economische ketens van grondstof naar consument. In alle gevallen leer je om mensen samen te brengen, belangen van verschillende betrokkenen te verdedigen, maar ook om ontwikkelingen en innovatie te faciliteren en te begeleiden.

Sustainable Development Goals

Daarnaast leer je meer over aardrijkskunde, biologie en economie. Je krijgt te maken met onderwerpen als Sustainable Development Goals, interculturele communicatie, internationale samenwerking, de groene economie, wederopbouw na rampen, klimaatverandering, ontwikkelingsstudies, versterken van de positie van boeren, eerlijke handel, bedrijfsvoering en projectmanagement.

Verminder de ongelijkheid in de wereld!

Na het afronden van de studie International Development Management kun je aan de slag bij een ngo (niet-gouvernementele organisatie), in een commerciële of niet-commerciële omgeving. Tijdens je studie ontwikkel je vaardigheden die je nodig hebt om met mensen te werken, deze komen je van pas in je werkzame leven. Misschien krijg je wel een rol als bruggenbouwer en maak je de toegang tot de markt makkelijker voor kleinschalige boeren in ontwikkelingslanden. Of je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van lokale en exportmarkten voor duurzaam voedsel. Andere functie waarin je terecht kan komen zijn bijvoorbeeld: adviseur duurzame certificering, manager bij een cacao-coöperatie, adviseur op het gebied van ecotoerisme in plattelandsgebieden en adviseur bij de wederopbouw na rampen.