Hbo
Voltijd Deeltijd
48 maanden

Denk je erover na om leerkracht te worden?

Het is een mooi vak. Als leerkracht in het basisonderwijs mag je lesgeven aan kinderen in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar. Jij gaat ze dingen leren, maar je helpt ze ook bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Bij de kleuters gaat dit op een speelse manier en als de leerlingen wat ouder zijn geef je lessen in vakken als rekenen, taal en wereldoriëntatie. Je helpt ze als ze moeite hebben met bepaalde vakken of biedt ze juist wat extra uitdaging als dat nodig is. Ieder kind is weer anders en dat maakt het beroep afwisselend en uitdagend.

Hoe je dit allemaal doet? Dat leer je bij onze Pabo!

  • Je krijgt les van vakdocenten en wordt begeleid door een studiebegeleider.
  • Gelijk vanaf het eerste jaar specialiseer je je in een thema dat bij jou past: Kunstklas, Sportklas of Wereldklas.
  • Je leert ook op je stageschool.

Wist je dat?

  • De stage een belangrijk deel is van je opleiding.
  • Je gelijk vanaf het eerste jaar op stage gaat.
  • Je stageloopt op verschillende basisscholen en in verschillende groepen om zo het basisonderwijs goed te leren kennen.

Wat voor leerkracht wil jij worden?

Kijk ook eens bij onze andere varianten. Er valt namelijk iets te kiezen. Net als dat kinderen uniek zijn, zijn leerkrachten dat ook en vinden wij het belangrijk dat jij de opleiding tot Leraar Basisonderwijs vindt die het beste bij jou past!

Naast de Pabo (voltijd) kun je bij ons kiezen voor de Academische Pabo (voltijd), Vrijeschool Pabo (voltijd) en Pabo Flexibele Voltijd.

Zo kun jij je ontwikkelen tot die leerkracht die jij graag wilt zijn!