International Land and Water Management

Wageningen University & Research

Droogte, erosie, overstromingen en slecht beheer van land en water bedreigen voedselproductie in grote delen van de wereld. In deze opleiding zoek je naar oplossingen voor die vraagstukken. Je combineert kennis uit technische en sociale wetenschappen. Je maakt plannen om land en water beter te gebruiken en onderzoekt de rol van de verschillende betrokkenen. En je kijkt naar de gevolgen voor bewoners van ingrepen zoals een dam, terrassen of een irrigatiestelsel. Daarbij vormt de hele wereld je werkterrein: van Thailand tot Ethiopië en van Peru tot Nederland.

Hoeveel water is nodig voor rijstverbouw? Waarom heeft Zuid Limburg last van erosie? Wat zijn de gevolgen van de aanleg van een grote dam in India voor de mensen die er wonen? Wat is de beste plek voor een wijngaard in de buurt van Wageningen?

In de opleiding Internationaal land- en waterbeheer leer je antwoorden te geven op deze vragen. En je gaat er ook zelf mee aan de slag. Een stage maakt deel uit van het derde jaar. Verreweg de meeste studenten gaan naar het buitenland op stage, meestal in Afrika, Azië of Zuid-Amerika.

De Bachelor of Science Internationaal land- en waterbeheer duurt drie jaar.

Meer informatie over Wageningen University & Research
Bekijk alle opleidingen van Wageningen University & Research
In 2019 beoordeelden studenten de opleiding International Land and Water Management als volgt.
Bron: studiekeuze123.nl
Plaats Algemeen oordeel opleiding Q-totaalscore
WAGENINGEN 8,4
Wo
Niveau
6
Open dagen
Voltijd
Vorm
36
Duur in maanden

Eerstvolgende open dagen

Bekijk alle open dagen (6)

Studentenverenigingen Wageningen