Wo
Voltijd
36 maanden

Droogte, erosie, overstromingen en slecht beheer van land en water bedreigen voedselproductie in grote delen van de wereld. In deze opleiding zoek je naar oplossingen voor die vraagstukken. Je combineert kennis uit technische en sociale wetenschappen. Je maakt plannen om land en water beter te gebruiken en onderzoekt de rol van de verschillende betrokkenen. En je kijkt naar de gevolgen voor bewoners van ingrepen zoals een dam, terrassen of een irrigatiestelsel. Daarbij vormt de hele wereld je werkterrein: van Thailand tot Ethiopië en van Peru tot Nederland.

Hoeveel water is nodig voor rijstverbouw? Waarom heeft Zuid Limburg last van erosie? Wat zijn de gevolgen van de aanleg van een grote dam in India voor de mensen die er wonen? Wat is de beste plek voor een wijngaard in de buurt van Wageningen?

In de opleiding Internationaal land- en waterbeheer leer je antwoorden te geven op deze vragen. En je gaat er ook zelf mee aan de slag. Een stage maakt deel uit van het derde jaar. Verreweg de meeste studenten gaan naar het buitenland op stage, meestal in Afrika, Azië of Zuid-Amerika.

De Bachelor of Science Internationaal land- en waterbeheer duurt drie jaar.


Voor informatie over deze opleiding verwijzen wij door naar de website van Wageningen University & Research