Wo
Voltijd
36 maanden

Houd jij van de allerkleinste details, nog kleiner dan de cel zelf? Denk je ook dat de basis van alles wat leeft in de moleculen zit en dat daar nog veel meer te ontdekken valt? Neem dan de bachelor Moleculaire Levenswetenschappen eens onder de loep.

Wat studeer je bij Moleculaire Levenswetenschappen?

Je bestudeert alle elementen waaruit levende organismen bestaan. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met fotosynthese, maakt zelfhelende materialen en onderzoekt specifieke celprocessen. Of, wat concreter; hoe red je de bij van z’n grootste vijand de varroamijt met hulp van synthetische biologie? Met jouw wetenschappelijke kennis van natuurkunde, biologie en de focus op scheikunde zoek jij het allemaal tot op de bodem uit.

Hoe gaaf is het om antwoord te kunnen geven op de grote vraagstukken in de wereld zoals het terugdringen van ziektes of slimmere manieren van energie opwekken.

Ga met je labjas de uitdaging aan en zorg voor een beter leven nu én later!

Waarom deze studie?

  • Je draagt bij aan revolutionaire ontwikkelingen zoals nanotechnologie, biomedisch onderzoek of nieuwe manieren van energie opwekken.
  • Je doet veel onderzoek en practica in het laboratorium en maakt de wetenschappelijke theorie praktisch, zichtbaar en doelgericht.
  • Moleculaire Levenswetenschappen bij WUR staat in Nederland hoog aangeschreven omdat je jouw brede en diepgaande kennis straks op veel plekken kunt inzetten.

Kijk hier voor meer informatie over de studie Moleculaire Levenswetenschappen.