Wo
Voltijd
36 maanden

Wil jij actief betrokken zijn bij het aanpakken van de Global Challenges, de grote maatschappelijke uitdagingen van de 21ste eeuw?

Heb jij een brede interesse en een internationale kijk op de wereld? Heb je talent, hou je van een uitdaging en ben je niet bang om hard te moeten werken? Wil je deel uitmaken van een internationale gemeenschap en wonen op een campus in het centrum van Den Haag? Kies dan voor de Engelstalige bacheloropleiding Liberal Arts & Sciences: Global Challenges van het Leiden University College The Hague.

Global Challenges

Bij Leiden University College The Hague staan Global Challenges centraal. Global Challenges zijn de grote, maatschappelijke uitdagingen van de 21ste eeuw waar we gezamenlijk een oplossing voor moeten vinden, zoals klimaatverandering, armoede, ongelijkheid, vrede en recht. In het eerste jaar volg je colleges over alle 4 de Global Challenges:

  • vrede & recht
  • duurzaamheid
  • welvaart
  • diversiteit

Zo leer je op een interdisciplinaire manier denken en maak je tegelijkertijd kennis met alle afstudeerrichtingen. In je tweede en derde jaar van de opleiding kun je je specialiseren in relevante vakgebieden zoals: wereldpolitiek, economie, governance, internationaal recht, menselijke en culturele interactie, wereldgezondheidszorg en milieuwetenschappen. Of je nu geïnteresseerd bent in internationaal recht, wereldpolitiek, diversiteit en integratie, gezondheid en het milieu, klimaatveranderingen en alternatieve energiestrategiëen of het besluitvormingsproces en de maatschappelijke veiligheid, LUC The Hague heeft een afstudeerrichting die bij je past!

6 redenen waarom je zou moeten studeren bij LUC The Hague

  • Een Liberal Arts &Sciences: Global Challenges opleiding waarin Global Challenges zoals Vrede & Recht, Duurzaamheid, Diversiteit en Welvaart centraal staan.
  • De mogelijkheid om je studie naar eigen inzicht in te vullen aan de hand van 6 thematische afstudeerrichtingen.
  • Uitwisselingsprogramma's voor excellente studenten in je derde jaar.
  • Een sterke nadruk op het ontwikkelen van academische vaardigheden en relevante kennis voor jouw toekomstige carrière.
  • Een internationaal georiënteerd programma, zowel qua inhoud als qua samenstelling van onze studenten- en docentengemeenschap.
  • Een intensieve residentiële opleiding, waarbij je niet alleen samen studeert maar ook samen woont en leeft in Den Haag.

Meer weten?

Liberal Arts & Sciences: Global Challenges organiseert het hele jaar door meeloopdagen Klik hier voor meer informatie waarin je een perfect beeld krijgt hoe het is om aan het Leiden University College in Den Haag te studeren. En je kunt ook altijd online in contact komen met onze studenten met wie je in een chat al je vragen kunt stellen. En kijk natuurlijk voor meer informatie op de website van Liberal Arts & Sciences: Global Challenges.