Muziek

De studie Muziek bereidt jou voor op alle aspecten van het beroep muzikant, zanger(es) of muziekprofessional. Binnen de studie kun je vaak kiezen voor een speciale richting, zoals bijvoorbeeld Klassieke Muziek, Singer-Songwriter of Theatermuziek. Je kunt je ook focussen op zang of een muziekinstrument naar keuze. Daarnaast kun je je verder specialiseren op bijvoorbeeld het gebied van ‘popmuziek’, ‘jazz’, ‘klassieke muziek’ of kies je voor de richting ‘docent muziek’. De studie is praktijkgericht en op voorspelavonden laat je horen wat je geleerd hebt. Gedurende de studie leg je contacten in de muziekwereld om zo een groot netwerk opbouwen.

In je eerste jaar

Aangezien de studie Muziek een brede studie is, waarbij het sterk afhangt welke onderwijsinstelling en welke richting je kiest, is het lastig om een indicatie te geven van wat je in jouw eerste jaar kan verwachten.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de studie Muziek maakt het niet uit welk profiel je volgt op de middelbare school. De verschillende conservatoria hanteren echter wel een zware selectieprocedure. Je zult dus veel talent en doorzettingsvermogen nodig hebben om toegelaten te worden.