Lerarenopleiding 2e graad Algemene Economie

Tijdens de studie Lerarenopleiding 2e graad Algemene Economie doe je theoretische kennis op over het vak economie en leer je hoe de Nederlandse en internationale economie functioneert; van micro (individuen en zakelijke beslissingen) tot macro niveau (beslissingen van landen en overheden). Daarnaast behandel je hoe verschillende variabelen (productie, vraag, aanbod, kapitaal) op elkaar inspelen en leer je alles over management, marketing, organisatiewetenschappen, financiën en bedrijfsvoering.

Naast vakkennis verdiep je je ook in de wereld van de onderwijskunde. Je leert hoe je vakkennis kunt overbrengen op leerlingen, welke leermethoden daarvoor geschikt zijn en hoe je leerlingen motiveert voor het vak. Er is veel aandacht voor sociale en communicatieve vaardigheden, omdat je immers voortdurend te maken hebt met mensen (leerlingen, ouders en collega’s).

In je eerste jaar

Je eerste jaar is een breed basisjaar, waarbij je kennis maakt met het toekomstige beroep als docent Economie. Je krijgt vakken als, bedrijfsadministratie, economische wiskunde en duurzame economie. Vaak volg je ook een stage in het eerste jaar, maar het aanbod en de inhoud van de vakken kunnen per onderwijsinstelling verschillen.

Toelatingseisen

Het profiel Economie en maatschappij sluit het beste aan bij deze studie. Met een natuurprofiel word je ook toegelaten, mits je het vak economie of management en organisatie hebt gevolgd. Bij het profiel Cultuur en Maatschappij is het vak Economie een vereiste. Het vak wiskunde is ook erg handig, omdat er tijdens een economische studie veel statistiek en boekhouding voorbij komt.