Wo
Voltijd
36 maanden

Artificiële intelligentie. Je smartphone. The Internet of Things. De moderne wereld is ondenkbaar zonder informatica. Allemaal uitgewerkt door Computer Scientists of informatici. Als informaticus zoek je naar slimme en betrouwbare oplossingen voor complexe problemen.

  • Heb je interesse in computers en hun toepassingen?
  • Kan je abstract en logisch nadenken en hou je van een flinke portie cijfer- en puzzelwerk?
  • Hou je van exacte wetenschappen, vooral wiskunde, en heb je er geen moeite mee?
  • Hou je ervan om problemen te analyseren en op een systematische manier op te lossen?
  • Is denkkracht je belangrijkste gereedschap en ben je creatief?
  • Kan je ingewikkelde zaken terugbrengen tot een overzichtelijk geheel?
  • Werk je graag samen met anderen?

Ja? Dan is informatica voor jou de ideale opleiding om je een cruciale rol te laten spelen in de moderne informatiemaatschappij.

Waarom informatica aan UAntwerpen?

Research & onderwijs

Aan de UAntwerpen is het onderwijs gebaseerd op doorgedreven onderzoek. Onze onderzoeksgroepen zijn internationale leaders op gebied van onder andere software modelling, database research en wireless networking. Zo staat de krachtigste supercomputer van het land aan UAntwerpen.

Lead... don't follow

Als student neem je deel aan ons onderzoek. Zo leer je je eigen onderzoek voeren en informatica écht ontwikkelen. Regelmatig worden wetenschappelijke artikels waaraan onze studenten meewerkten, gepubliceerd in gerenommeerde tijdschriften. Onze oud-studenten nemen ook vaak de lead in de praktijk.

Groots maar toegankelijk

Alle studenten, proffen en docenten informatica zitten samen op de vernieuwde Campus Middelheim. Je proffen en praktijkassistenten zijn toponderzoekers, maar het zijn ook mensen die klaarstaan om je te begeleiden tijdens je studie. Het is perfect normaal om even bij hen binnen te lopen als je een vraag hebt.