Wo
Voltijd
36 maanden

Op zoek naar een bacheloropleiding economie met een sterke focus op publiek beleid? Bij de bacheloropleiding Economie & Samenleving leer je in tegenstelling tot traditionele economieopleidingen om slim en strategisch te navigeren binnen de huidige complexe, juridische en politieke context. Al deze aspecten hebben immers een grote impact op mensen, bedrijven en overheden. Je wordt opgeleid tot een moderne econoom met een sterke focus op beleid.

Waarom Economie & Samenleving?

  • Je combineert algemene economievakken met vakken als recht en politieke wetenschap. Deze combinatie is uniek in Nederland.
  • De opleiding is een samenwerking tussen de Universiteit Leiden en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Je volgt colleges van vooraanstaande economen van beide universiteiten, en dat in het politieke hart van Nederland: Den Haag.
  • De studie Economie & Samenleving biedt uitstekende kansen op de arbeidsmarkt.

Wat leer je in deze bachelor?

Tijdens de opleiding verwerf je een diepgaand inzicht in de fundamenten van de economische wetenschappen. Je leert om keuzes die mensen maken te begrijpen en zo échte maatschappelijke vraagstukken tot in de kern te ontleden. Denk aan de voor- en nadelen van investeringen in een groene economie, de oorzaken en gevolgen van ongelijkheid, of de consequenties van AI voor de arbeidsmarkt.

Past deze studie bij jou?

  • Wil jij de belangrijkste uitdagingen van deze tijd beter begrijpen en er later ook effectief iets aan doen?
  • Ben je gefascineerd door de drijfveren achter de keuzes van individuen, bedrijven en overheden, of juist het ontbreken daarvan?
  • Reikt je interesse verder dan enkel de economische aspecten van belangrijke vraagstukken, en wil je ook de complexiteit van de politieke en juridische realiteit volledig doorgronden?

Dan is de BSc Economie & Samenleving ideaal voor jou!

Meer weten?

De opleiding Economie & Samenleving organiseert het hele jaar door voorlichtingsactiviteiten waarin je een perfect beeld krijgt hoe het is om deze opleiding in Den Haag te studeren. En kijk natuurlijk voor meer informatie op de website van Economie & Samenleving.