Wo
Voltijd
36 maanden

Van 3D-geprint kraakbeen tot genome editing en van duurzame energieopwekking tot postbezorging via drones. Natuurwetenschap en innovatiemanagement legt de link tussen wat technologisch mogelijk is én maatschappelijk haalbaar. Vanuit verschillende perspectieven - bedrijf, overheid en maatschappij - leer je naar complexe en actuele innovatievraagstukken kijken, ze te begrijpen en vooral ook aan te pakken. Om zo je steentje bij te dragen aan uitdagingen op het gebied van gezondheid, milieu, energie en mobiliteit. Iets voor jou?

Waarom aan de Universiteit Utrecht?

  • Je kiest tussen een van de twee hoofdrichtingen (Energie & Transport of Life Sciences). Zo specialiseer je je in een bepaald veld en geef je daarnaast met jouw vrije keuzeruimte kleur aan je profiel.
  • Jouw toekomstige docenten en hoogleraren doen allemaal zelf onderzoek naar innovatie en staan direct in contact met bedrijven en andere maatschappelijke organisaties. Dit zorgt ervoor dat de opleiding - en dus ook de lesstof - erg actueel is.
  • Elk studiejaar werk je in groepsverband voor een echte opdrachtgever - denk aan een bedrijf of een overheidsinstantie - aan een innovatieproject. Op die manier zet je jouw natuur- en sociaalwetenschappelijke kennis in bij actuele vraagstukken. Ook werk je zo aan soft skills zoals samenwerken, communiceren met opdrachtgevers of jouw idee presenteren.

Wist je dat…

De studievereniging Helix lekker actief is? Zo organiseren ze regelmatig excursies, borrels en jaarlijkse buitenlandse reizen.