Hbo
Voltijd
48 maanden

Een auto die zelfstandig rijdt, een robot die perenbomen snoeit en een röntgenapparaat dat een chirurg helpt bij een hartoperatie. Het zijn allemaal voorbeelden van slimme apparaten. Slimme apparaten veroveren onze wereld. Ze dragen bij aan oplossingen van kleine en grote problemen van nu en van de toekomst. Als student van de vierjarige voltijdopleiding hbo Technische Informatica leer je hoe je het gedrag van apparaten beïnvloedt door die apparaten te koppelen aan een computer. Je houdt je vooral bezig met het programmeren en koppelen van computers aan apparaten om deze slim te maken. Hierdoor veroorzaakt de zelfrijdende auto geen botsingen en blijven de peren betaalbaar.

Waarom deze opleiding?

De hbo-opleiding Technische Informatica van Hogeschool Inholland:

  • is geschikt voor jou als je creatief bent, van aanpakken weet en enthousiast bent over alles wat met computers te maken heeft.
  • geeft je een brede basis op het gebied van de verbinding tussen techniek en ICT. Met een diploma op zak kun je alle kanten op.
  • leidt jou op tot een technisch informaticus die vindingrijke oplossingen bedenkt voor thema’s van deze tijd, zoals duurzaamheid, klimaatveranderingen en uitdagingen in de zorg of in de landbouw.
  • is kleinschalig. Tijdens je studie krijg je persoonlijke begeleiding om het beste uit jezelf te halen.
  • is praktijkgericht. Je houdt je bezig met technische toepassingen die een belangrijke rol spelen bij bedrijven in de regio, ergens anders in Nederland of in het buitenland.

Kortom, Technische Informatica is voor creatievelingen met een nieuwsgierige houding die houden van innovatieve oplossingen.

Test jezelf!

Wil je weten welke opleiding het beste bij je past? Doe dan de gratis studiekeuzetest van Inholland. De test bestaat uit een persoonlijkheidstest en uit 'swipe je studie'. Zo kom je erachter welke opleiding goed bij jou past!

Meer info over Inholland en het opleidingsaanbod vind je op de website van Inholland.