Hbo
Voltijd
48 maanden

Het zijn spannende tijden. klimaatverandering, CO2-uitstoot, wereldvoedselvoorziening, culturele verschillen; uitdagingen te over waar het gaat om onze toekomst. Voldoende uitdagingen dus, zeker ook voor studenten International Agribusiness and Trade (IAT). Studenten die toekomstbestendige maar vooral toekomstbepalende oplossingen voor ons en onze wereld zullen bedenken. Oplossingen met duurzame impact. Echte gamechangers dus.

Uitdagend

Zo uitdagend de wereld, zo uitdagend het werkveld, zo uitdagend ook de opleiding IAT. Waar je ook bent, als je om je heen kijkt spelen voedsel, bloemen en hout een rol. Over deze internationale branche krijg je les van internationaal georiënteerde docenten. Deze docenten geven niet alleen lessen, maar coachen je ook tijdens projecten en begeleiden je tijdens bedrijfsbezoeken. Tijdens de inspirerende praktijkgerichte lessen laten docenten je kennis maken met zaken als marketing, logistiek, financiën, verkoop, verandermanagement, ondernemerschap, internationale handel en duurzaamheid in de keten van agriproducten. Dit alles om je te voorzien van de optimale mix van zakelijke kennis, inzicht in de markt en onderzoeksvaardigheden waarmee je direct terecht kunt op de arbeidsmarkt.

Aansprekende projecten

Bij IAT werk je individueel of in groepjes aan tal van aansprekende projecten voor opdrachtgevers uit het werkveld. De diversiteit aan opdrachtgevers en opdrachten is enorm, omdat de branche van aan voedsel, bloemen en hout gerelateerde ondernemingen ook enorm is. Hierdoor is het mogelijk om als student veel invloed uit te oefenen op waarover je project of onderzoek gaat, door bijvoorbeeld een keuze te maken voor een specifiek onderwerp binnen deze agriproducten. Door je stages en opdrachten kom je in contact met bedrijven in binnen- en buitenland. Zo begin je aan het opbouwen van je eigen internationale netwerk op jouw (toekomstige) werkterrein.

Ambities waarmaken

Puur persoonlijk op jou toegesneden, dat is het IAT programma. Met aan de ene kant zoveel individuele begeleiding als je maar wenst of denkt nodig te hebben. En tegelijkertijd alle ruimte en mogelijkheden om je eigen route uit te stippelen. Om puur vanuit jouw kennis, kunde en karakter je ambities te bepalen en te kunnen waarmaken.