Hbo
Voltijd
48 maanden

Heb jij een passie voor paarden en ook een neus voor maatschappelijke ontwikkelingen? Wil jij als paardenvoeradviseur, marketeer, fokkerijdeskundige of eventmanager verschil maken in de internationale paardensector? Dan is deze uitdagende en boeiende studie je op het lijf geschreven.

De voltijd studie Equine, Sports and Business maakt deel uit van de hbo-opleiding Dier- en Veehouderij en biedt jou een unieke combinatie van paard en business. Tijdens deze studie krijg je te maken met onderwerpen als voeding, fokkerij, gedrag en welzijn. Daarnaast duik je in vakken als financiën, management en marketing. Naast deze kennis leer je ook belangrijke vaardigheden als netwerken, adviseren, plannen en organiseren. Ondertussen rol je vanzelf in het uitgebreide internationale netwerk van de opleiding. Je zit in een klas met studenten vanuit de hele wereld. Dit betekent dat de lessen in het Engels worden gegeven en dat jij straks optimaal bent voorbereid op werk in de internationale sector.

De paardenindustrie groeit wereldwijd razendsnel, wat jou volop kansen biedt. De ontwikkelingen in de fokkerij, sport, recreatie en business volgen elkaar continu op. De sector wil daarin graag laten zien wat het allerbelangrijkst is: een respectvolle omgang met het paard. Iedereen die werkt met paarden voelt zich verantwoordelijk voor het welzijn van het dier, of het nu gaat om topsport of hobby. Neem jij hierin straks het voortouw?