Wo
Voltijd
36 maanden
Let op: Instellingsfixus
Voor deze opleiding geldt een selectieprocedure.

Wat zijn de effecten van klimaatveranderingen op het zeeleven? Hoe ontstaat en bestrijd je een ziekte als kanker? Wat gebeurt er in je hersenen als je slaapt?

Biologie is een vak dat zich bezighoudt met de vraag hoe planten, dieren en mensen in elkaar zitten en functioneren. Verschil met het vak op school is dat deze studie exacter is: je krijgt meer wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Wetenschappers kijken meer en meer over de grenzen van hun vakgebied heen. Als bioloog werk je steeds vaker samen met andere wetenschappen. Dat levert interessante kennis op.

Biologie kun je op veel plekken studeren. Het grote voordeel van Groningen is dat je bij ons precies de richting op kunt die jij wilt. Je begint met een breed eerste semester met vakken die vrijwel de hele biologie bestrijken. Daarna kies je een richting die je interessant vindt en specialiseer je je bijvoorbeeld in Ecologie of Biomedische Levenswetenschappen.

Is dit de bachelor voor jou?

Je bent geïnteresseerd in de werking van levende organismen en in meer informatie over de ontwikkeling van ziekten zoals kanker. Je bent geïnteresseerd in de menselijke invloed op ecosystemen op het land en aan de kust. In vergelijking met biologie op de middelbare school zijn er bij deze opleiding andere wetenschappen betrokken: je studeert scheikunde, wiskunde en ook wat natuurkunde. Als dit je aanspreekt, dan is onze BSc in Biology een perfecte keuze.

Wil je meer informatie? Lees meer over de opleiding, vraag een brochure aan of stel je vraag direct aan een student.