Wo
Voltijd
36 maanden

Bruis jij van de creatieve ideëen of ben je juist het type dat geboren is voor technologie? Hoe dan ook, wij hebben de perfecte bacheloropleiding voor jou! Creative Technology (CreaTe) is een studie waar op het snijvlak van creativiteit en technologie de slimste, technische oplossingen ontstaan die bijdragen aan een betere maatschappij.

Tijdens de bachelor Creative Technology leer je de nieuwste slimme technologie te ontwikkelen en in te zetten om onze samenleving te voorzien van oplossingen die bijdragen aan een betere toekomst. In de vele projecten ontwikkel je technische kennis en vaardigheden, naast deskundigheid over de invloed van media en technologie op mensen, design en creatieve processen. Op basis van uitgebreide kennis uit de informatica en elektrotechniek doorloop je het hele creatieproces: van het in kaart brengen van de vraag tot het maken van een werkend prototype en het testen daarvan met gebruikers.

De bachelor Creative Technology is vanaf september 2023 een gezamenlijke opleiding van de Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteit Twente. Je studeert Creative Technology in Amsterdam met de hightech labs van de Universiteit Twente tot je beschikking voor praktijkopdrachten en projecten. Je krijgt een diploma van de Universiteit Twente.