Hbo
Voltijd
48 maanden

Een softwaretool bedenken voor de ruimtevaart, werken aan een programma dat jou op basis van je kijkgeschiedenis nieuwe films en series aanraadt of een voedselproducent met ICT helpen allergenen uit elkaar te houden tijdens de bereiding van maaltijden? Studenten van onze Informatica-opleiding doen het!

Waarom hbo Informatica in Leiden

De opleiding Informatica van Hogeschool Leiden is kleinschalig opgezet; docenten en studenten weten elkaar snel te vinden. Tijdens de opleiding werk je voor echte opdrachtgevers uit het vakgebieden heb je vrijheid om je eigen keuzes te maken. Onze informatica-opleiding is praktisch ingestoken: je gaat vanaf dag één zelf aan de slag en werkt samen met andere studenten aan creatieve oplossingen.

Wist je dat?

  • De opleiding je voorbereidt op het werken in het snel veranderende ICT-werkveld?
  • Je mobiele apps kan maken met een afgeronde Informatica-opleiding voor een ziekenhuis, webapplicaties bouwen?
  • Je uitgebreid kennis maakt met drie verschillende beroepsrichtingen waar je met jouw hbo bachelor in Informatica terecht kunt komen: Software Engineer, Data Engineer en UX Engineer?

Ben je altijd nieuwsgierig naar de laatste technologische ontwikkelingen? Lees dan hier meer over de opleiding Informatica! Ben je meer benieuwd hoe je onderzoek kunt doen naar digitale sporen en hoe je die kunt duiden? Dan is de opleiding Informatica: Forensisch ICT wat voor jou!