Wo
Voltijd
36 maanden

Biologie leeft en bruist: van cel tot ecosysteem. Onderzoeken wat het effect is van klimaatverandering op de natuur? Of wil je nieuwe vaccins ontwikkelen? Dan floreer jij zeker weten bij de bacheloropleiding Biologie.

Wat studeer je bij Biologie?

Je gaat bezig met alles wat te maken heeft met het leven op aarde. Van planten tot dieren en mensen, van cellen tot micro-organismen en van moleculen tot hele ecosystemen. Welke impact hebben ecologische veranderingen op die organismen? Wat gebeurt er in het lichaam van een vis in een vervuilde rivier, of in een plant bij extreme droogte?

Ontdek dé antwoorden en ga de uitdaging aan met jouw kennis. Bijvoorbeeld als onderzoeker in het buitenland, natuurbeleidsmaker bij de provincie of wetenschapsjournalist.

Waarom deze studie?

  • Je gaat bezig met genetica, gezondheid, ecologie en evolutie, maar ook met opkomende vakgebieden zoals systeembiologie.
  • Wetenschappelijk uitgedacht, uitgevoerd in de natuur of in hightech laboratoria op de groene campus van Wageningen.
  • Je bepaalt je eigen studiesamenstelling. Het onderzoek in? Je kennis over gezondheid overbrengen op jongeren? Ecosystemen in Zuid-Amerika weer tot leven brengen? Ga ervoor!

Kijk hier voor meer informatie over de studie Biologie.