Ben jij nieuwsgierig, kritisch en betrokken bij de wereld om je heen? Bij de Universiteit Leiden word je opgeleid om een waardevolle bijdrage te leveren aan de nationale en internationale uitdagingen waar de samenleving voor staat.

Bij ons leer je de wereld kennen

Samen met docenten en studenten uit de hele wereld denk je actief mee over diverse vraagstukken. Dat doen we met een open blik. We gaan de discussie niet uit de weg, maar geven elkaar de ruimte om van mening te verschillen. Van jou verwachten we dezelfde actieve, open en kritische houding. We dagen je uit om over je eigen grenzen heen te kijken. Universiteit Leiden staat open voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen. Deze motivatie en leergierigheid is de grootste overeenkomst tussen onze studenten. Maar onze universitaire gemeenschap is in vele opzichten divers: we verschillen van elkaar in etniciteit, gender, seksuele oriëntatie, gezondheid, religie, leeftijd, sociaal-economische achtergrond, en meer. Bij de Universiteit Leiden verwelkomen we iedereen. Daarom bieden we ook veel initiatieven en activiteiten aan zodat iedereen zichzelf kan zijn. Onze bescheiden omvang in de studentensteden Leiden en Den Haag zorgt voor een persoonlijke en betrokken sfeer. Samen stippelen we een pad uit dat past bij jou en jouw ambities.6 redenen om te kiezen voor Universiteit Leiden


1. Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. We hechten grote waarde aan vrijheid van geest, van denken en spreken. We gaan de discussie niet uit de weg. Wat ons bindt, is de zoektocht naar oplossingen voor actuele mondiale vraagstukken. Dat doen we met een open blik.

2. Een universiteit in de wereldtop: al vele jaren behoren we tot de koplopers in Nederlandse rankings en staan we tot op de dag van vandaag in de top 100 van universiteiten wereldwijd in 3 prominente internationale rankings. Onze staf bevat vele topwetenschappers met een internationale reputatie.

3. Wil je archeoloog worden? Arts? Advocaat? Filosoof? Bestuurskundige? Of misschien wel wiskundige? Aan de Universiteit Leiden kun je kiezen uit ruim 50 bacheloropleidingen, waarvan er 16 Engelstalig worden aangeboden, en zo’n 75 masterprogramma’s. Daar zit vast iets tussen wat bij jouw interesses past. Bovendien kun je bij veel opleidingen zelf een deel van je vakkenpakket samenstellen.

4. Onze bescheiden omvang zorgt voor een persoonlijke en betrokken sfeer. Universiteit Leiden staat open voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen. Samen stippelen we een pad uit dat past bij jouw ambities. Wil je de wijde wereld in? Ons netwerk van meer dan 600 universiteiten en samenwerkingspartners helpt je om van studeren in het buitenland een onvergetelijke ervaring te maken.

5. We stimuleren je om zelf onderzoek uit te voeren in samenwerking met bevlogen en vooraanstaande wetenschappers. De kennis en vaardigheden die je zo ontwikkelt, komen de rest van je leven goed van pas. Misschien word jij wel de 17e Leidse alumnus die een Nobelprijs wint. Wat voor carrière je ook kiest: Leidse afgestudeerden komen overal terecht en hebben hele goede kansen op de arbeidsmarkt.

6. Leiden en Den Haag zijn echte studentensteden: Leiden telt ruim twintig studentenverenigingen en het barst in het compacte centrum van de (studenten)cafés. Den Haag, de tweede vestigingsplaats van de Universiteit Leiden, is de snelst groeiende studentenstad van Nederland en heeft internationale allure