Wo
Voltijd
36 maanden

De huidige samenleving wordt geconfronteerd met complexe uitdagingen in uiteenlopende gebieden zoals energie, gezondheidszorg, voeding en de overgang naar een duurzamere economie. Veel van deze uitdagingen zijn interdisciplinair en hebben een nieuwe generatie aan wetenschappers nodig, die in staat is over de traditionele grenzen van de disciplines heen te kijken.

Het Maastricht Science Programme (MSP) is een uniek Engelstalig onderwijsprogramma in de natuurwetenschappen en bereidt studenten voor op deze ontwikkelingen met een uitgebreid vak aanbod, innovatieve leermethodes, aandacht voor een breed palet aan vaardigheden en een kleinschalige academische omgeving waar studenten en staf met veel plezier samenwerken. Hierbij vervagen vaak de gebruikelijke disciplinaire grenzen.

MSP biedt een uniek programma dat gebaseerd is op de traditie van de Liberal Arts & Sciences. Deze opleiding biedt studenten de mogelijkheid om een op maat gemaakt curriculum in de natuurwetenschappen op te bouwen. We moedigen studenten aan om een uniek academisch pad uit te stippelen dat past bij hun persoonlijke ambities en interesses.

Maastricht Science Programme heeft een breed aanbod aan vakken uit de biologie, scheikunde, natuurkunde, wiskunde en neurowetenschappen. Studenten zijn vrij om zich te concentreren op één discipline of om een combinatie te maken van meerdere disciplines in één bacheloropleiding.

Ben je nieuwsgierig? Lees dan meer informatie over het Maastricht Science Programme en ontdek of deze opleiding bij je past!