Wil je een technisch product van begin tot eind uitvoeren? Graag een bijdrage leveren aan slimme innovaties en een beter klimaat? Met Werktuigbouwkunde realiseer je het allemaal in een handomdraai! Je krijgt actueel onderwijs over warmtepompen, klimaatbeheersing, regeltechniek, luchtbehandeling, energiebesparing en duurzaamheid.
Bij deze studie werk je aan echte projecten samen met andere engineers. Ook kun je themaroutes kiezen op het gebied van waterstoftechniek en robotics. Na het afronden van deze routes krijg je een speciaal erkend certificaat. Heb je interesse in zorgtechnologie? Ga dan in je 2e-jaar aan de slag met een zorgproject in het Health Concept Lab.
Hoe kan student zich het beste ontwikkelen bij deze opleiding?
Het levenscyclusbewust ontwerpen - van ontwerp tot recycling - loopt als een rode draad door de hele opleiding. Er is aandacht voor zowel de 'koude' werktuigbouw (machines, constructies) als de 'warme' werktuigbouwkunde (energie-installaties, apparaten).
De opleiding Werktuigbouwkunde aan de HAN is competentiegericht en sluit nauw aan op de praktijk. De thema's zijn namelijk in overleg met de beroepspraktijk gekozen.
Vanaf het begin ben je zelf actief bezig met je eigen leerweg: individueel en in je groep onder begeleiding van een docent. Je krijgt je eigen leerteamcoach (mentor, studentbegeleider) en je studeert binnen een leuk en klein team van medestudenten, je leerteam. Daarnaast zijn er theorielessen, excursies en vaardigheidstrainingen. De kennis wordt gelijk toegepast in echte vraagstukken van (internationale) bedrijven.
Later in de opleiding werk je, vaak in samenwerking met een bedrijf, aan (steeds complexere) projecten. In de loop van je studie kun je je eigen accent aan je opleiding geven.
Wil je meer weten?
Leuk dat je meer wilt weten! Op de website van de HAN vind je meer informatie over de opleiding. Wil je testen of de opleiding Werktuigbouwkunde iets voor jou is? Maak dan de test en ontdek het zelf!